Wegdek Sint-Truidersteenweg in kern Sint-Lambrechts-Herk wordt vervangen

Door Steven Vandeput op 27 november 2019, over deze onderwerpen: Hasselt

Het wegdek in de dorpskern van Sint-Lambrechts-Herk zal vervangen worden. De huidige straatstenen zullen plaats maken voor een asfaltverharding. Dat liet minister van openbare werken Lydia Peeters weten op vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Steven Vandeput.

 

De strook binnen de bebouwde kom van Sint-Lambrechts-Herk bestaat uit betonstraatstenen en werd in de jaren 90 aangelegd. Ondertussen bevindt het wegdek zich op dat punt in slechte staat. Vlaams volksvertegenwoordiger Steven Vandeput vroeg aan bevoegd minister Peeters om dit aan te pakken.

“We kregen heel wat klachten binnen over dat specifieke deel van de Sint-Truidersteenweg”, aldus Vandeput, die ook burgemeester van Hasselt is. “Maar het betreft hier een gewestweg dus is niet de stad Hasselt maar het Vlaams Gewest bevoegd. Vandaar dat ik mijn vraag richtte tot minister Peeters. Zij erkende dat het wegvak aan renovatie toe is en dat het bij het Agentschap Wegen en Verkeer op de lijst van te renoveren wegvakken staat. De gebruikte materialen waren typisch voor die periode. Dergelijke betonstraatstenen wordt nu nog maar zelden gebruikt. Tegenwoordig wordt dat vervangen door asfaltverharding. Dat zal dus ook hier het geval zijn”, aldus nog Vandeput.

De concrete uitvoeringsdatum werd wel nog niet vastgelegd. Vlaams volksvertegenwoordiger Steven Vandeput zal er bij de minister op aandringen om dit nog deze legislatuur te laten uitvoeren.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is