Stad Hasselt start sensibiliseringscampagne rond gasgeur

Door Steven Vandeput op 18 maart 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

HASSELT – Tijdens de werken in de binnenstad werden al meermaals meldingen gedaan van gasgeur. Daarop start de stad Hasselt een sensibiliseringscampagne. “Sinds de gasontploffing in de Minderbroederstraat merkten we een forse stijging van de oproepen voor gasgeur. Die stijgende ongerustheid is begrijpelijk. Daarom willen we de bevolking nog eens duidelijk informeren,” aldus burgemeester Steven Vandeput.

 

“De werken die in de binnenstad aan de gang zijn, zorgen weer voor een opstoot van – loze – meldingen. Momenteel worden de aansluitingen vervangen en dat kan af en toe zorgen voor vrijzettingen van gas. Maar dat is normaal. Toch willen we onze bewoners optimaal informeren,” vertelt burgemeester Steven Vandeput.  

Op zondagavond 20 december 2020 werd het centrum van Hasselt nog opgeschrikt door een gasontploffing. Sindsdien steeg het aantal meldingen over gasgeur beduidend. “Natuurlijk hebben we liever dat de inwoners een keer teveel bellen dan een keer te weinig. Met deze sensibiliseringscampagne willen we dat de inwoners gasgeur beter gaan herkennen. Maar we leggen evenzeer de nadruk op een goed onderhoud van de gasinstallaties,” aldus de burgemeester.

 

Brede campagne

 

“Gas is best een veilige energiebron. Ongevallen zijn uiterst zeldzaam en bijna altijd een gevolg van beschadigde leidingen, een niet correct geplaatste installatie of een gebrekkig onderhouden gastoestel. Daarom is regelmatige controle en onderhoud erg belangrijk. Als iemand dan toch iets vreemds ruikt dan leggen we uit hoe er best gehandeld moet worden. We hopen zo iedereen grondig te informeren en zowel ongevallen als loze alarmeringen tot een absoluut minimum te beperken,” besluit Vandeput.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is