Stad Hasselt rolt versnelde aanpak voor zomerevenementen uit

Door Steven Vandeput op 26 juni 2020, over deze onderwerpen: Hasselt

Na weken lockdown heeft de federale overheid het licht op groen gezet voor het opstarten van evenementen. De stad Hasselt verwelkomt dit initiatief, en hoopt dat heel wat ondernemers en verenigingen zich deze zomer engageren om leuke evenementen in onze stad te organiseren. Daarom versnelt het stadsbestuur de procedure voor het afleveren van vergunningen, maar bewaakt tegelijkertijd ook de veiligheid van de bewoners en de bezoekers.

 

Onder de noemer ‘Zomer in Hasselt’ presenteerde Hasselt eind juni zijn eigen aanbod: gericht op de Hasselaar die in deze bijzondere omstandigheden via een fijn aanbod zijn stad kan herontdekken. Daarnaast wil Hasselt ook privé-initiatieven stimuleren. Verenigingen en ondernemers die in Hasselt deze zomer een evenement zoals een buurtfeest, een zomerbar of een publieke sportactiviteit willen opzetten kunnen rekenen op een versnelde aanpak van de procedures.

 

Aanvragen voor 3 juli

Concreet vraag de stad aan alle organisatoren van activiteiten en evenementen om zich de komende dagen te melden. Via een online aanvraag kunnen zij aangeven wat ze plannen en welke veiligheidsmaatregelen ze hiervoor treffen. De stad zal, eens de evenementenmatrix van de federale overheid ter beschikking wordt gesteld, de aanvragen hieraan afchecken. Tegen uiterlijk 10 juli weten zo alle organisatoren of zij een vergunning krijgen voor hun evenement. “Het gaat hier over evenementen in de ruimste zin van het woord: alle buurtfeesten, zomerbars, evenementen in de openbare ruimte als op privéterrein of in een feestzaal”, aldus burgemeester Steven Vandeput. “Eens we alle informatie hebben, zullen we met de stedelijke veiligheidscel de aanvragen screenen op basis van de matrix. Op deze manier willen we zo snel mogelijk alle onzekerheden wegnemen bij de organisatoren zodat zij zich kunnen focussen op het realiseren van hun events.”

 

Een aanvraag indienen kan via de stedelijke website: www.hasselt.be/evenement. Daar vinden organisatoren het nodige document dat ze ingevuld moeten mailen naar evenementen [at] hasselt.be. Een versnelde aanvraag indienen kan vanaf vandaag tot en met 3 juli. “Door deze versnelde procedure zorgen we ervoor dat er – ondanks corona - heel wat te beleven valt in onze stad. Het wordt ongetwijfeld een gezellige zomer in Hasselt!”, aldus schepen van Evenementen Habib El Ouakili.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is