Sfeervolle eindejaarsperiode in Hasselt van start

Door Steven Vandeput op 21 november 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

De kerstverlichting in de Hasseltse binnenstad, langs de Groene Boulevard en in de Blauwe Boulevard is aangestoken. Vanaf nu tot eind januari zal de sfeerverlichting branden.

 

Traditiegetrouw wordt de kerstverlichting aangestoken bij de opening van Winterland. In 2020 werd er gekozen voor een vroeger moment omwille van de coronacrisis en de afgelasting van Winterland.

 

“Vorig jaar behielden we die keuze”, legt schepen van Openbaar Domein, Laurence Libert (Open Vld), uit. “Maar dit jaar laten we beide momenten weer samenvallen. Onze medewerkers van de Technische Uitvoeringsdiensten zijn vlak na de Jenerfeesten begonnen met het ophangen van de lampjes in de bomen, langs de Groene Boulevard, de Blauwe Boulevard en de Bampslaan. Ongeveer 220 bomen zijn nu voorzien van lichtslingers. Als je weet elke slinger 990 lampjes telt, dan zullen zo’n 217.800 lichtjes vanaf nu weer bijdragen tot de juiste sfeer in en rond de stad, tijdens de donkerste dagen.”

 

Ook de binnenstad en de kruispunten van grote invalswegen worden sfeervol verlicht.

“We verlichten de volledige binnenstad, de belangrijke toegangspoorten en er zijn enkele eyecatchers doorheen de stad, zoals aan het Capucienenplein of op het Molenpoortplein”, gaat schepen Rik Dehollogne (N-VA), bevoegd voor Economie en Toerisme, verder. “De verlichting zorgt elk jaar opnieuw voor een aantrekkelijke en sfeervolle binnenstad. Zodat bewoners en bezoekers ten volle kunnen genieten van de Hasseltse eindejaarsperiode.”

 

Bruisende binnenstad

 

“De sfeervolle kerstverlichting is de kers op de taart”, vult burgemeester Steven Vandeput (N-VA) aan. Het eindejaar in Hasselt kenmerkt zich door sfeer, gezelligheid en beleving en dat zet het stadsbestuur elk jaar opnieuw in de verf.

 

Naast Winterland ontvangt Hasselt ook dit jaar De Warmste Week. “We voorspellen, nog meer dan anders, een topseizoen voor onze inwoners, handelaars en bezoekers”, besluit de burgemeester.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is