Preventielessen cybercriminaliteit in Lokale Dienstencentra HOGEVIJF

Door Steven Vandeput op 28 maart 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

HASSELT – Tijdens de coronacrisis steeg de cybercriminaliteit aanzienlijk. Daar spelen de stad Hasselt en politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) nu op in met preventielessen voor 55-plussers. “We merkten dat deze bevolkingsgroep bijzonder vatbaar is voor dit soort misdaad. Vandaar dat we hen willen sensibiliseren,” aldus burgemeester Steven Vandeput, ook bevoegd voor veiligheid.

 

De cybercriminaliteit kende de laatste jaren een enorme stijging. De coronacrisis versnelde die tendens nog. Daarom onderneemt de stad Hasselt in samenwerking met de politie LRH nu opnieuw actie. “In eerste instantie hebben we preventielessen voor verenigingen van 55-plussers georganiseerd. Zij blijken immers erg vatbaar voor cybercriminaliteit. Politiemedewerkers geven tijdens zo’n sessie van twee uur algemene tips en er wordt uitgelegd waarop je moeten letten voordat je op bepaalde links klikt. We leggen de vallen uit die cybercriminelen voortdurend op het wereldwijde web uitzetten. Zo hopen we dat hier minder wordt op ingegaan. Daarenboven willen we ook 55-plussers bereiken die geen lid zijn van een vereniging. Daarom worden er nu lessen gegeven in de Lokale Dienstencentra (LDC) HOGEVIJF van Hasselt. Zo trekken we ons aanbod open,” aldus burgemeester Vandeput.

 

Vier sessies

 

Er zijn voorlopig vier sessies gepland: dinsdag 19 april om 14u in LDC Banneux (Hadewychlaan 74, Hasselt) , donderdag 5 mei en 2 juni om 14u in LDC Stadspark (Casterstraat 77, Hasselt) en vrijdag 24 juni om 10u in LDC Banneux. De lessen zijn volledig gratis. Inschrijven kan telefonisch via 011/307875 (LDC Stadspark), 011/88 83 83 (LDC Banneux) of na een bezoekje aan de LDC’s.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is