Minister Weyts investeert meer dan 75.000 euro in nieuwe ramen voor Basisschool De Tuimelaar

Door Steven Vandeput op 28 oktober 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

BRUSSEL/HASSELT - Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 76.712,96 euro in Vrije Basisschool De Tuimelaar in Hasselt. Daarmee worden de ramen vervangen. “Naast de nieuwbouwprojecten die we deze regeerperiode uitvoeren, trekken we ook budgetten uit voor kleinere ingrepen.” zegt Weyts. “Elke investering, klein of groot, die de onderwijskwaliteit in Hasselt kan verbeteren, juichen wij toe,” aldus Hasselts burgemeester Steven Vandeput.

 

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal drie miljard euro in schoolbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf kwam Hasselt ook al meermaals ten goede. Nu dus opnieuw.

 

Ramen

 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 76.712,96 in Vrije Basisschool De Tuimelaar in Hasselt. Concreet gaat het om de vervanging van de ramen. “De ramen waren verouderd en niet praktisch in de omgang. Zeker in tijden van corona waar er veel wordt ingezet op ventilatie is het belang van goede ramen duidelijk geworden. We willen onze leerlingen op een veilige en gezonde manier naar school laten gaan, goed functionerende ramen horen daarbij. Die worden nu met Vlaamse steun vernieuwd,” toont burgemeester Vandeput zich tevreden met de investering.  

 

“We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is