Minister Weyts investeert meer dan 2,5 miljoen euro in Hasseltse scholen

Door Steven Vandeput op 10 januari 2023, over deze onderwerpen: Hasselt

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 2.677.772 euro in twee Hasseltse scholen. “Onze schoolgaande jeugd moet in de beste omstandigheden les kunnen volgen. Bovendien zijn er ook aanpassingen nodig als we de energiefactuur voor de scholen willen verlagen. Wij zijn verheugd dat onze minister dit met gerichte investeringen in Hasselt blijft aanpakken,” zegt burgemeester Steven Vandeput.

 

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Hasselt ten goede.

 

Minister Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 2.677.772 euro in Hasselt. De hoofdbrok daarvan gaat naar de Provinciale Middenschool op de Gouverneur Verwilghensingel. Daar wordt liefst 2 miljoen euro geïnvesteerd. Het gaat om een verhoging van eerder toegekende subsidies die dienen voor nieuwbouw en verbouwingswerken. Maar ook het Virga Jessecollege mag 677.771,58 euro verwachten. Die gaan naar energetische renovatiewerken zoals het isoleren van gevels en buitenschrijnwerken.

 

Energierfactuur

 

“Deze investeringen verhogen niet enkel het comfort van de kinderen en leerkrachten maar leiden op termijn ook tot een besparing op de energiefactuur. Daardoor zullen er uiteindelijk meer financiële middelen overblijven om terug te investeren in de ontwikkeling van de kinderen,” stipt Vandeput nog aan.

 

Provincie

 

“De provincie Limburg investeert zelf jaarlijks heel veel middelen in de eigen scholen en kan zo over de hele provincie onderwijs van topkwaliteit aanbieden,” aldus gedeputeerde van onderwijs, Bert Lambrechts (N-VA). “We zijn dan ook verheugd met de Vlaamse steun van minister Weyts om onze hoge ambities te helpen waarmaken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is