Meer dan 200.000 euro Vlaamse geld voor atletiekpiste Kiewit

Door Steven Vandeput op 20 juli 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

BRUSSEL/HASSELT - Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) investeert meer dan 200.000 euro in de renovatie van de atletiekpiste in Kiewit. “Deze investering past perfect binnen onze plannen om onze sportinfrastructuur te optimaliseren,” aldus burgemeester en Vlaams volksvertegenwoordiger Steven Vandeput.

 

Via Sportspurt investeert Vlaanderen 185 miljoen euro in sportinfrastructuur. Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen, topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur. “Het is een nooit geziene investering die voor àlle Vlamingen moet renderen. Deze investeringsgolf komt ook Hasselt ten goede,” aldus minister Weyts.

 

Kiewit

 

Voor de renovatie van de atletiekpiste Kiewit trekt Vlaanderen 206.038 euro uit. “We blijven investeren in optimale sportinfrastructuur. Uiteraard gaan we daarvoor ook aankloppen bij de hogere overheden. Zo zoeken we steeds naar extra mogelijkheden om Hasselt maximaal te positioneren als (top)sportstad. Het sportcomplex in Kiewit is één van de paradepaardjes van onze sportstad en geldt als een volwaardig multisportcomplex. De renovatie van de atletiekpiste kadert hier in. We zijn de Vlaamse overheid natuurlijk dankbaar dat zij hier mee in investeren,” aldus nog de burgemeester. De renovatie gaat begin 2022 van start.

 

Sportminister Weyts kent 23 miljoen euro toe aan 45 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over haal Vlaanderen. Jaarlijks zullen zo meer dan één miljoen sportende Vlamingen in de kwaliteitsvolle en hedendaagse sportinfrastructuur hun sport kunnen beoefenen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is