Hasselt stuurt mondmaskerplicht bij

Door Steven Vandeput op 9 juni 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

HASSELT – Vanaf 9 juni zal het in Hasselt niet langer verplicht zijn om zonder meer een mondmasker te dragen in het winkelgebied. Alleen als het druk is en er geen afstand gehouden kan worden, blijft een mondmasker verplicht. “We vragen dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen en dus wel steeds een mondmasker op zak hebben”, zegt burgemeester Steven Vandeput.

 

Ook in Hasselt evolueren de cijfers gunstig. Het aantal besmettingen daalt en de druk op de ziekenhuizen neemt af. “De inspanningen die de Hasselaren geleverd hebben, lonen. Ik ben hen daar zeer dankbaar voor”, aldus burgemeester Steven Vandeput die benadrukt dat voorzichtigheid geboden blijft. “Het virus is nog steeds niet weg en nieuwe uitbraken moeten we absoluut vermijden.”

 

Vaccinatiecampagne

 

In Hasselt hebben meer dan 38.000 inwoners reeds hun eerste prikje gehad. 20.000 Hasselaren zijn volledig ingeënt. Met een vaccinatietempo van twee - à drieduizend spuitjes per dag zal de vaccinatiegraad enkel toenemen. Vandaag heeft Hasselt,een vaccinatiegraad van bijna 60% en volgt het daarmee de Vlaamse trend.

 

Burgemeester Steven Vandeput: “Vaccinatie is dé sleutel naar een normaal leven zonder coronazorgen. Ons vaccinatiecentrum draait op volle toeren en daar plukken we nu de vruchten van.”

 

Sensibiliseren 

 

De gekende affiches die verwijzen naar het verplicht dragen van mondmaskers verdwijnen de komende dagen uit het straatbeeld. In plaats daarvan worden nieuwe affiches en spandoeken opgehangen die verwijzen naar de nieuwe regels. Op die manier moeten Hasselaren en bezoekers gesensibiliseerd worden op hun verantwoordelijkheid te nemen.

 

“Net zoals voorheen treden onze gemeenschapswachten en politiediensten sensibiliserend op. Wie halsstarrig weigert om met hun goede raad aan de slag te gaan, kan zich alsnog aan een proces-verbaal verwachten”, besluit de burgemeester.

De mondmaskerplicht en andere maatregelen blijven wél behouden binnen in publiek toegankelijke plaatsen, zoals winkel, overheidsgebouwen, banken, horeca, enzovoorts zoals aangegeven en verplicht door de federale overheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is