Grootste vaccinatiecentrum van Limburg in Hasselt

Door Steven Vandeput op 14 januari 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

HASSELT – De twee vaccinatiecentra voor de Eerstelijnszone Herkenrode (Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken) zullen gecombineerd worden op de Grenslandhallensite en vormen samen het grootste vaccinatiecentrum van de provincie. “Eén centraal gelegen vaccinatiecentrum biedt allerhande voordelen voor de burgers maar ook voor de logistiek die nodig is om de vaccins op een vlotte manier tot bij de mensen te krijgen”, aldus de vijf burgemeesters van de Eerstelijnszone Herkenrode.

Met een bruto vloeroppervlakte van 13.600m² is de Ethias Arena uiterst geschikt én flexibel om voor de Eerstelijnszone Herkenrode het grootste vaccinatiecentrum van Limburg te herbergen. In eerste instantie zullen er twee vaccinatiecentra van elk ongeveer 1.100m² gecombineerd worden tot één groot vaccinatiecentrum van meer dan 2000m².

“We hebben binnen onze gemeentegrenzen een oplijsting gemaakt van potentiele locaties maar omwille van zijn grootte en bereikbaarheid kwam de site van de Grenslandhallen snel als preferente locatie uit de bus”, aldus de vijf burgemeesters.

De stad Hasselt kwam tot een akkoord met de uitbater van de site, de NV Sportpaleis, en zal voor een geruime tijd kunnen beschikken over de locatie en de daarbij horende faciliteiten. Op aanraden van tal van specialisten wordt er gekozen voor één groot vaccinatiecentrum in plaats van twee kleinere locaties. Dat biedt naar organisatie immers heel wat voordelen vandaag en in de toekomst.

“We kiezen bewust voor één grote locatie om er onder meer voor te zorgen dat, van zodra er sneller meer vaccins beschikbaar zijn, we meteen kunnen opschalen om zo meer Limburgers te kunnen helpen. Vaccins horen in spuitjes en niet in koelkasten. Met de Grenslandhallensite spelen we op zeker en zijn we zeer flexibel”, verduidelijkt Hasselts burgemeester Steven Vandeput.

CENTRAAL

Centraal gelegen, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, voldoende parkeerplaats en een grote comfortabele ruimte om vaccins toe te dienen; dat zijn volgens de Eerstelijnszone Herkenrode de belangrijkste kenmerken van de Grenslandhallensite.

“De Grenslandhallensite is gemakkelijk bereikbaar en biedt zowel binnen als buiten erg veel ruimte om op een coronaveilige manier zo’n vaccinatiecentrum te organiseren.  We nemen alle maatregelen om onze inwoners op een gemakkelijke manier naar de Grenslandhallen te brengen. Voor mensen die minder goed te been zijn en zich toch naar Hasselt moeten verplaatsen, bekijken we hoe we vervoer op maat kunnen organiseren”, klinkt het bij de burgemeesters.

In Hasselt hoopt men snel aan de slag te kunnen gaan om op zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk mensen te vaccineren.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is