Gratis pendelbus richting vaccinatiecentrum Hasselt

Door Steven Vandeput op 15 maart 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

HASSELT - Vanaf 17 maart rijdt er tussen het station van Hasselt, het Kolonel Dusartplein en het vaccinatiecentrum in de Ethias Arena een gratis pendelbus. Inwoners van Alken, Diepenbeek, Hasselt, Herk-de-Stad en Zonhoven kunnen gratis gebruik maken van deze pendel op vertoon van hun vaccinantie-uitnodiging. “Ons vaccinatiecentrum moet ook optimaal bereikbaar zijn voor de gebruikers van het openbaar vervoer“, aldus de vijf burgemeesters.

 

Vanaf 17 maart zal er tussen Hasselt Station, het Kolonel Dusartplein en het vaccinatiecentrum in de Ethias Arena om de 30 minuten een pendelbus rijden. Eén uur voor de opening van het vaccinantiecentrum en één uur na de sluiting kunnen mensen met een vaccinatie-uitnodiging gratis gebruik maken van deze vaccinatiependel. “We willen zoveel mogelijk mensen vaccineren door het vaccinantiecentrum letterlijk en figuurlijk zo laagdrempelig mogelijk te maken. Bereikbaarheid, of het gebrek daar aan, mag geen excuus zijn”, aldus burgemeester Steven Vandeput (N-VA)

 

KNOOPPUNTEN

De haltes Hasselt Station en Kolonel Dusartplein zijn niet toevallig gekozen. Heel wat Hasselaren die voor hun woon-werkverkeer het openbaar vervoer gebruiken, kunnen via een snelle en vlotte overstap op de “vaccinatiependel” het vaccinatiecentrum bereiken.

De vijf burgemeesters van de deelnemende gemeenten zijn blij met deze oplossing. “Ook vanuit de omliggende gemeenten komen heel wat streeklijnen van De Lijn aan op het Kolonel Dusartplein of aan Hasselt Station. Op die manier worden alle openbaar vervoergebruikers van de Eerstelijnszone Herkenrode maximaal bediend.”

 

VERVOER OP MAAT

De werkgroep mobiliteit van de Eerstelijnszone Herkenrode legt vandaag de laatste hand aan een ondersteunend vervoersaanbod voor mensen die extra steun nodig hebben en niet op eigen kracht naar het vaccinatiecentrum kunnen komen. Burgemeester Steven Vandeput: “Als ook een individueel aanbod niet toereikend is, willen we bekijken of thuisvaccinatie mogelijk is maar daarvoor wachten we de instructies van Vlaanderen af.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is