Goede bezetting parking Blauwe Boulevard bevestigt succes ‘Wintersjiek in Hasselt’

Door Steven Vandeput op 24 januari 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

De bezetting van de ondergrondse parking aan de Blauwe Boulevard bevestigt het succes van de eindejaarscampagne ‘Wintersjiek in Hasselt’. “De maand december overtrof onze verwachtingen,” aldus het stadsbestuur.

 

Hasselt beleefde in december topdagen. Hotels, restaurants en winkels lokten heel wat extra bezoekers naar de Hasseltse binnenstad. “De eindejaarscampagne ‘Wintersjiek in Hasselt’ die de stad onderdompelde in een gezellige sfeer sloeg duidelijk aan bij het grote publiek. Hasselt was ‘the place to be’ met een heel gevarieerd aanbod voor jong en oud. Dat zagen we ook aan de bezetting van onze ondergrondse parking aan de Blauwe Boulevard,” aldus burgemeester Steven Vandeput.

 

Volzet

 

“Ons parkeerbeleid focust er op om de juiste auto naar de juiste plek te begeleiden,” vult schepen van Mobiliteit Marc Schepers aan. “De inwoners binnen de grote ring willen we makkelijker laten parkeren in hun eigen straat. Bezoekers en shoppers die graag wat langer blijven, bieden we een comfortabel en goedkoop alternatief met de parking aan de Blauwe Boulevard. Die parking ligt op wandelafstand van het stadscentrum en je betaalt slechts 10 euro voor een hele dag. Dat is een bewuste keuze van het stadsbestuur om zo de bezoekers te motiveren om voor de parking aan de Blauwe Boulevard te kiezen. Dat is gelukt. Van de 3650 ondergrondse plaatsen in Hasselt, vind je ongeveer de helft terug in parking Blauwe Boulevard. Tijdens de eindejaarsperiode was die parking drie keer helemaal volzet. Dat was voor de eerste keer, een bewijs dat de bezoeker de weg naar die parking steeds meer vindt. Bijkomend voordeel: dankzij de gemakkelijke bereikbaarheid via de Grote Ring kwamen er ook minder auto’s rechtstreeks naar het stadscentrum. Ondanks het groot aantal bezoekers was er daardoor beduidend minder verkeer op de Kleine Ring,” aldus Schepers.

 

Meer dan 40.000 parkeerders

 

De voordelen van de parking komen dus steeds meer tot uiting. “De opening van de parking, in volle coronacrisis, was niet evident. Maar sinds juli 2021 stijgt de bezettingsgraad van de parking aanzienlijk. Zo hadden we in december 39.983 rotatieparkeerders, daar zijn de abonnementen niet bijgerekend. Dat kunnen we als eigenaar van de parking alleen maar toejuichen,” aldus schepen Frank Dewael.

 

Burgemeester Steven Vandeput besluit dat de eindejaarsperiode in Hasselt dankzij de campagne ‘Wintersjiek in Hasselt’ een voltreffer was. “Al die bezoekers van de parking mochten we natuurlijk in de stad ontvangen, met een succesvolle eindejaarsperiode als gevolg. Mede dankzij de strengere maatregelen in Nederland mochten we heel wat shoppers ontvangen.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is