In mei 2022 ging de eerste spade in de grond voor het gloednieuwe ontmoetingscentrum.

 

“Dankzij een intense dialoog met de buurt kwamen we tot een breed gedragen ontwerp”, aldus schepen van de Hasselaar, Dymfna Meynen. “Er was nood aan een nieuw ontmoetingscentrum en daar gingen we als stadsbestuur graag op in.. De officiële opening is dan ook een heuglijk moment, voor ons als stadsbestuur, maar ook voor alle Godsheidenaren.”

 

Het rustige en groene karakter van de woonwijk waar het ontmoetingscentrum is gevestigd moest ook absoluut behouden blijven.

 

“Dankzij de huidige groenbuffer, die behouden blijft en de diepere ligging op de site, ligt het nieuwe ontmoetingscentrum wat meer verscholen”, vult schepen Laurence Libert, bevoegd voor Gebouwen, aan. “We vergroenen de site daarnaast nog wat extra en na de heraanleg zijn de wandelpaden rond de verschillende gebouwen en de parking waterdoorlatend. De nieuwbouw is uitgerust met de een groendak. We hebben ook de nodige akoestische maatregelen genomen. De feestzaal is bijvoorbeeld uitgerust met een decibelmeter die bij overschrijding van de geluidslimiet de lichten zal doen aangaan en de muziek zal uitzetten.” 

 

Tegen midden september zullen ook alle 38 parkeerplaatsen volledig klaar zijn voor gebruik. Er werd ook extra plaats voorzien voor ca. 30 fietsparkeerplaatsen.

 

“Het is met trots dat we dit nieuwe ontmoetingscentrum openen”, besluit burgemeester Steven Vandeput. “We hebben een gebouw neergezet dat perfect is waarvoor het moet dienen. Simpel, maar uitermate doeltreffend en op de koop toe een mooi en strak bouwwerk. We deden met het stadsbestuur een investering van ca. 1,1 miljoen euro, maar dat is het meer dan waard. De gemeenschap in Godsheide verdient immers een waardig ontmoetingscentrum dat aan de noden en normen van vandaag voldoet.”

 

Nu het nieuwe ontmoetingscentrum klaar is voor gebruik, zal het oude gebouw gesloopt worden.

Onderwerpen