Davis Cup strijkt neer in sporthal Alverberg

Door Steven Vandeput op 20 mei 2023, over deze onderwerpen: Hasselt

In het weekend van 16 en 17 september is Hasselt gastheer voor het Davis Cup-duel tussen België en Oezbekistan. Sporthal Alverberg zal voor de gelegenheid worden omgetoverd tot een tennisarena. “Hasselt is een sportstad. Dat willen we geregeld in de verf zetten met de organisatie van topevenementen. Deze Davis Cup-ontmoeting past perfect in dat plaatje,” aldus burgemeester Steven Vandeput.

 

“Het is voor onze stad een hele eer dat we dit topduel kunnen aanbieden aan het Limburgse publiek. Als hoofdstad nemen we graag die verantwoordelijkheid op ons. De Limburgse tennisfans hebben immers ook recht op hun portie toptennis. Maar uiteraard zetten we onze tennisarena open voor alle liefhebbers van topsport in het algemeen en tennis in het bijzonder,” vertelt burgemeester Vandeput.

 

“Dit bevestigt onze ambities om een topsportstad te blijven. Dergelijk evenement past perfect binnen onze sportvisie die we bij aanvang van deze bestuursperiode uitschreven. Bovendien vindt dit plaats op een steenworp van tennisclub Excelsior waar we al meer dan 20 jaar de Young Champions Cup houden. Een jeugdtoernooi van wereldklasse. David Goffin trad daar in een ver verleden nog aan. Nu is hij één van de drijvende krachten achter ons Davis Cup-team. De cirkel is dus rond,” aldus nog Vandeput.

 

“Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat er in Hasselt een tennistornooi van zo’n niveau plaatsvond. Toen haalden we de beste WTA speelsters naar Hasselt. Als (top)sportstad zijn wij natuurlijk bijzonder opgetogen dat dit jaar de Davis Cup België - Oezbekistan zal plaatsvinden in Hasselt. Zo’n befaamd sportevenement trekt niet enkel veel volk naar ons, het is ook een fantastische stimulans voor de Hasseltse tennissport. En die sport is al jaren populair in Hasselt. Vandaag hebben we maar liefst zeven tennisclubs in Hasselt, tennis leeft in onze stad. Bovendien blijven wij als bestuur de nodige inspanningen doen om de sport te blijven ondersteunen,” besluit schepen van Sport Habib El Ouakili.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is