Wilson Tennis Academy verhuist naar Hasselt

Door Steven Vandeput op 30 juni 2020, over deze onderwerpen: Hasselt

De Wilson Tennis Academy en de Hasseltse tennisclub Tenkie slaan de handen in elkaar. Samen gaan ze verder onder de naam: Tenkie Park Hasselt. Met de komst van de Wilson Tennis Academy verwelkomt Hasselt een club met aanzien. “Tenkie is een warme familieclub. Dat past perfect bij ons DNA”, zegt een fiere voorzitter Frank Liwerski. “Het is een uniek project, de enige in België die gehandicaptensport op wereldniveau aanbiedt. Zowel wij als de stad zijn blij met deze nieuwe stap”

“De stad Hasselt is erg tevreden met de komst van Wilson Tennis Academy,” laat schepen van sport Habib El Ouakili (RoodGroen+) verstaan. “Met de Wilson Tennis Academy halen we heel wat kwaliteit en knowhow naar Hasselt. Onder meer Hasselaar Wim Fissette heeft zijn sporen al dik verdiend op het internationale circuit.”

Unicum

“Maar dit project is meer dan tennis. De visie van Tenkie Park Hasselt is hartverwarmend en uniek”, gaat El Ouakili verder. “Uniek omdat Tenkie Park Hasselt toegankelijk wordt voor iedereen: G-sporters (sporters met een beperking, nvdr.), recreatiesporters, licht competitieve sporters tot ambitieuze talenten die internationaal willen doorbreken. Wij zijn een sportstad. En als wij onze schouders onder zulke projecten kunnen zetten, doen wij dat ook”, aldus de schepen.

 

Ambitie

Voorzitter Liwerski:“Wij willen doorgroeien met regionale, nationale en internationale spelers”, klinkt het beslist. “Hasselt biedt die mogelijkheid. Daarom vroegen wij aan T.C. Tenkie om samen te smelten tot een vereniging. Hoewel we uiterst ambitieus zijn, willen we het familiale karakter van Tenkie behouden. Het karakter dat ook Hasselt als stad typeert.” T.C. Tenkie is momenteel de grootste sportvereniging van Hasselt met 950 leden. Door de fusie stijgt dit aantal naar 1400 leden.

 

Uitbreiden

T.C. Tenkie breidt ook uit. “We vernieuwen onze zes indoorterreinen. Er komen drie padelterreinen, een nieuw midi-terrein en twee petanque-banen. Voor het gedeelte van de academie wordt een nieuw topsporthal gebouwd achter de bestaande hal. Hier komen vijf indoorterreinen, kinepraktijk, fitness, crossfit en playerslounge. In het voorjaar van 2022 komen er vier extra outdoor-tennisterreinen bij”, zegt Liwerski. “Tenkie Park wordt een echt sportpark met wandel- en fietspunten binnen de cluster van het Sportpark Kiewit Hasselt.”

“Deze nieuwe stap past perfect in onze visie over sport in Hasselt,” vult een tevreden burgemeester Steven Vandeput aan. “De site rond Sportpark Kiewit Hasselt is één van onze hotspots voor sportbeleving. Het aanbod is daar nu al erg groot met een atletiekvlakte waarvan we de piste gaan vernieuwen, klimmuur, avonturenterrein, Finse piste, kunstgrasvelden, sporthal en de tennisclub. Dat wordt nu nog verder uitgebreid en dat kunnen we als stadsbestuur alleen maar ondersteunen.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is