Vlaanderen investeert 1.500.000 euro in digitale verkeerslichten Hasseltse Grote Ring

Door Steven Vandeput op 14 mei 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

HASSELT – Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op de Grote Ring rond Hasselt digitale verkeersregelaars installeren. Door de verkeerslichten slimmer te maken, zal de bereikbaarheid van Hasselt verhogen. De Vlaamse Overheid trekt hier 1.500.000 euro voor uit.

 

Deze aanpassing kadert in het project Mobilidata waarbij de klassieke verkeersregelaars, die de verkeerslichten aansturen, omgevormd worden naar digitale regelaars. “Dat opent heel wat perspectieven met het oog op een verbeterde doorstroming, veiligheid en luchtkwaliteit. Door deze digitale verkeersregelaars kunnen de verkeerslichten en de weggebruikers heel wat informatie met elkaar uitwisselen. Dat creëert talloze bijkomende mogelijkheden. We kijken uit naar implementatie hiervan in Hasselt,” aldus burgemeester Steven Vandeput.

 

Voor Hasselt werd in de vorige legislatuur onder toenmalig mobiliteitsminister Ben Weyts al een extra budget toegekend om de bereikbaarheid van Hasselt te verhogen door de verkeerslichten slimmer te maken. Het huidige project is daar de uitrol van.

 

Vandeput: “Deze ingreep past perfect binnen ons mobiliteitsbeleid waarbij we de Grote Ring als verdeelschijf voor het verkeer zien. Daarbij willen we minder auto’s naar de Groene Boulevard leiden. Enkel bestemmingsverkeer zou nog op die Kleine Ring moeten passeren. Vanuit goede randparkings zorgen we duurzame, comfortabele en snelle verbindingen met het centrum.”

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is