Vlaamse ‘profploeg’ helpt Hasseltse leegstand bekampen

Door Steven Vandeput op 25 januari 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

Een Vlaamse ‘profploeg’ van experten uit tien bedrijven zal de stad Hasselt bijstaan in haar strijd tegen de leegstand. “Uiteraard nemen we deze hulp van Vlaanderen met beide handen aan. Alle extra middelen zijn goed om onze stadskern te versterken,” aldus schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne.

 

De stad Hasselt kan voor dit project opnieuw op steun van de Vlaamse Regering rekenen. Dit keer is het Vlaams minister van Economie Hilde Crevits die de Hasseltse aanvraag positief beoordeelde. “Wij werden geselecteerd door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) voor een begeleiding door de ‘profploeg’. Zij gaan ons ondersteunen in ons beleid rond kernversterking. Concreet zullen ze ons helpen om de samenwerking met de vastgoedsector te verbeteren,” legt schepen Dehollogne uit.

 

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits: “Ik vind het belangrijk om samen met de lokale besturen onze handelskernen te versterken. Daarom hebben we een groep experten, ‘een profploeg’, samengebracht om met verfrissende ideeën lokale besturen bij te staan. Zij zullen effectief rondlopen in de stadskern en concrete acties voorstellen.”

 

Expertise

 

De ‘profploeg’ bestaat uit enthousiaste experten uit tien Vlaamse bedrijven. Zij slaan de handen in elkaar om Hasselt met een vernieuwende blik en op maat te begeleiden.

 

“Het gaan om specialisten in onderzoek, stadsontwikkeling, co-creatie, retail data analyse, communicatie, enz. Allemaal expertise uit het werkveld die we gaan implementeren in de specifieke Hasseltse situatie,” besluit Dehollogne.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is