Vlaams minister Weyts verlengt deadline subsidies sportinfrastructuur Hasselt

Door Steven Vandeput op 25 mei 2020

Vlaams minister van Sport Ben Weyts verlengt de deadline voor de realisatie van de wildwaterbaan en de topsportturnhal met één jaar. “Ook sportend Vlaanderen heeft hard te lijden onder de coronacrisis”, zegt Weyts. “Vele infrastructuurprojecten hebben hierdoor ook vertraging opgelopen, maar zij zullen hun subsidie behouden en krijgen één jaar uitstel om het geplande project te realiseren.”

 

Sinds deze week heeft de sportende Vlaming weer wat meer perspectief. We kunnen alle sporten in openlucht beoefenen. Trainingen of lessen in georganiseerd verband met maximum 20 personen zijn weer mogelijk. Tijdens deze groepsactiviteit duidt men wel één verantwoordelijke aan die erop toe ziet dat de nodige veiligheidsmaatregelen zoals social distancing, handhygiëne en de ontsmetting van sportmateriaal vóór en na de sportactiviteit wordt toegepast.

 

Deze gezondheidscrisis treft élke sector. Zo ook liggen de werken van verschillende sportinfrastructuurprojecten nu al weken stil. “Om tegemoet te komen aan deze onvoorziene omstandigheden, zullen deze projecten hun subsidie niet verliezen en krijgen ze één jaar uitstel om gerealiseerd te worden”, zegt burgemeester Steven Vandeput. “Bijgevolg komt ook de verdere realisatie van de lopende sportinfrastructuren in Hasselt niet in het gedrang en zal de projectindiener zijn subsidie kunnen behouden. Het gaat hier om de wildwatersportbaan aan de sluis in Godsheide, de topsportturnzaal in Runkst en schoolsport in Kuringen.”

Type / Oproep / Naam / Subsidie / Plaats

BLI / 2014 / Wildwaterbaan / 1.085.710 / Hasselt

Bovenlokaal / 2018 / Flanders Wildwater Centre / 597.533 / Hasselt

Bovenlokaal / 2019 / (Topsport) gymhal Hasselt / 796.057 / Hasselt

Schoolsport / 2017 / SBS Kuringen / 170.000 / Kuringen

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is