Vernieuwd UiTmagazine inspireert Hasselaren met verrassend en uitgebreid vrijetijdsaanbod

Door Steven Vandeput op 26 september 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

Een magazine boordevol interviews, mooie reportages en leuke weetjes over Hasselt, en dat met een fonkelnieuwe look and feel. Dat is de vernieuwde UiT in Hasselt. De voorbije maanden werd er hard gesleuteld aan het vrijetijdsmagazine van de stad Hasselt, dat dit weekend bij elke Hasselaar in de bus valt. De bedoeling? UiT in Hasselt als speerpunt van nog betere vrijetijdscommunicatie.

“Dat resulteerde in een nieuwe aanpak waarbij UiT in Hasselt hét label wordt voor alle vrijetijdscommunicatie. Onze ambitie? Toegevoegde waarde creëren voor het hele vrijetijdsveld, méér betrokkenheid van diensten en externe partners. Het UiTmagazine blijft daarbij het belangrijkste communicatiekanaal. Maar we zullen ook meer inzetten op online content via onze website en sociale media.”


Verenigingen en erfgoed

“Uit de onderzoeken die we voerden, in het kader van onze UiT-strategie, bleek dat een groot deel van de Hasselaren nog steeds rekent op een magazine over het vrijetijdsaanbod dat maandelijks in hun brievenbus valt. Bovendien stelden we vast dat bepaalde stukjes uit ons aanbod nog niet genoeg uit de verf kwamen. We denken daarbij aan ons verenigingsleven, erfgoed, sport en heel wat andere activiteiten die ook onze aandacht verdienen,” legt burgemeester Steven vandeput uit.

Daarom hebben we het magazine helemaal ondersteboven gehaald. UiT in Hasselt kreeg een volledig nieuwe lay-out en ook de rubrieken werden herzien. Dat resulteerde in een nagelnieuw, fris en volwaardig maandblad, de evenknie van De Nieuwe Hasselaar, maar volledig gewijd aan het vrijetijdsaanbod.

Nog meer inspiratie

“In het magazine brengen we vooral de verhalen achter de activiteiten en gaan we op zoek naar de mensen die zich dagelijks inzetten voor vrijetijd in Hasselt. Door middel van interviews, reportages, leuke weetjes en sterke fotografie maken Hasselaren op een andere manier kennis met ons aanbod en hopen we ze te kunnen inspireren om zelf zo veel mogelijk te komen ontdekken,” aldus Vandeput.

Het UiT in Hasselt Magazine verschijnt tien keer per jaar en wordt huis-aan-huis bedeeld samen met De Nieuwe Hasselaar. Je kan het ook digitaal raadplegen op uitinhasselt.be, waar je nog meer aanbod terugvindt in de UiTagenda. Wie benieuwd is naar de laatste nieuwtjes kan ook terecht op de sociale mediakanalen van UiT in Hasselt.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is