Vaccinatiecentrum Herkenrode sluit met recordcijfers en bedankfeest voor vrijwilligers

Door Steven Vandeput op 27 september 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

HASSELT – Op zaterdag 25 september worden de laatste prikken gezet in het vaccinatiecentrum van Hasselt. Vanaf dan kunnen de inwoners van de eerstelijnszone Herkenrode – Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Alken en Herk-de-Stad – terecht op een kleinere locatie binnen de site van de Grenslandhallen. Maar eerst werden alle vrijwilligers bedankt met een groot feest want het vaccinatiecentrum kan prima cijfers voorleggen.

 

“Negen maanden lang konden we rekenen op de inzet van onze vele vrijwilligers en medewerkers. Dankzij hen p(r)ikten we het leven terug op. We kregen ontelbare reacties over het goede onthaal en hoe vlot alles wel verliep. Het is mede dankzij die goede omkadering dat onze vaccinatiegraad boven de 90% uitgroeide. Daarmee zijn we absolute top. Zonder de hulp van de vrijwilligers en medewerkers was dit zeker niet gelukt. Dat verdient dus wel een feestje,” aldus de vijf burgemeesters van de betrokken gemeenten: Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken.

 

Topresultaten

 

Het vaccinatiecentrum kan een prima rapport voorleggen. Zo werden er al meer dan 118.665 personen gevaccineerd. Op het drukste moment, begin juli, gingen er zelfs 13.451 gevaccineerden per week de deur uit. Bijna 92,9% van de 18-plussers in de eerstelijnszone Herkenrode werd gevaccineerd, hiermee doet het beter dan het Limburgs én het Vlaams gemiddelde. Opvallend is dat er in élke leeftijdsgroep hoge percentages gehaald worden, ook bij de jongsten waar meer dan 80% zich liet vaccineren. Bovendien is het werk nog niet gedaan: de cijfers zullen dus nog verder stijgen.

De meeste vaccins (39%) waren van Pfizer, maar doordat er snel goede resultaten konden worden voorgelegd, was dit vaccinatiecentrum één van de weinigen die ook met Moderna mocht vaccineren.

Negen op tien vaccinaties in de eerstelijnszone Herkenrode gebeurde in het vaccinatiecentrum zelf. Maar ook ziekenhuizen, huisartsen, bedrijfsartsen, … zorgden mee voor de hoge vaccinatiegraad.

 

Kleinere locatie

 

Meer dan duizend vrijwilligers en medewerkers werkten mee aan dit succesverhaal. Om hen te bedanken organiseerde de eerstelijnszone Herkenrode afgelopen vrijdag een groot bedankfeest. Daar kwamen zo’n 500 vrijwilligers op af. In een avondvullend programma met dankwoordjes, een buffet en optredens werd iedereen die heeft bijgedragen tot een succesvolle vaccinatiecampagne in de bloemetjes gezet.

Vanaf maandag 27 september tot vrijdag 15 oktober zullen de vaccinaties plaatsvinden in de ‘Passage’, een kleinere locatie binnen Park H (site Grenslandhallen).

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is