Vaccinatiecentrum Herkenrode operationeel

Door Steven Vandeput op 11 februari 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

HASSELT – Het vaccinatiecentrum op site van de Grenslandhallen in Hasselt is helemaal klaar. De inwoners van de eerstelijnszone Herkenrode kunnen dus hun spuitje krijgen. “In samenwerking met partners uit de evenementensector is er op korte tijd een operationeel centrum uitgebouwd. Laat die vaccins maar komen,” aldus Steven Vandeput.

 

De eerstelijnszone Herkenrode bestaat uit Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken. De verschillende besturen werken al een hele tijd nauw samen om op de site van de Grenslandhallen tot een allesomvattend vaccinatiecentrum te komen. Dat is nu gelukt. “We hebben de know-how van de evenementensector ingeschakeld om alles vlotter te laten verlopen. Verschillende privé-ondernemingen hebben mee hun schouders gezet onder dit huzarenstuk,” aldus Hasselts burgemeester Steven Vandeput.

“In feite spreken we hier van twee centra op één locatie. We kunnen daarom acht vaccinatielijnen tegelijk bedienen. Op maximumcapaciteit betekent dit zo’n 2000 vaccinaties per dag,” vertelt Vandeput.

 

Samenwerking

 

“De samenwerking met mijn collega-burgemeesters uit de andere gemeenten verloopt optimaal. Ik wil hen dan ook stuk voor stuk danken. Dankzij die vlotte samenwerking zijn we er klaar voor,” betrekt Vandeput ook burgemeesters De Raeve (Zonhoven), Kriekels (Diepenbeek), Moyaers (Herk-de-Stad) en Penxten (Alken).

“Er hebben zich ondertussen ook al bijna 2.000 vrijwilligers aangeboden. Dat betekent toch dat we met z’n allen zo snel mogelijk uit deze situatie willen geraken. Wij zijn in ieder geval klaar om dat op te vangen.”

 

Het vaccinatiecentrum bedient de populatie binnen de eerstelijnszone (ELZ) Herkenrode. Deze zone telt 118.898 inwoners van 18 jaar of ouder, exclusief bewoners van woonzorgcentra (1.751 mensen bij benadering).

Het vaccinatiecentrum zal (in geval van 2 vaccinaties per persoon) dus voorzien in een kleine 240.000 vaccinatiemomenten.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is