Ronde van Limburg start komende drie jaar in Hasselt

Door Steven Vandeput op 17 maart 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

Vanaf 2021 vaart de Ronde van Limburg onder de vlag van Flanders Classics. Vzw ‘Limburg demarreert’ en de organisator van de Ronde van Vlaanderen slaan dus op Pinkstermaandag 24 mei voor het eerst de handen in elkaar. Ze kunnen daarbij voor de komende 3 jaar rekenen op de steun van de provinciehoofdstad Hasselt, die het decor wordt voor de start. De finish ligt zoals de voorbije jaren op de Eeuwfeestwal in Tongeren.

Nu Flanders Classics samen met Vzw ‘Limburg demarreert’ z’n schouders onder de Ronde van Limburg zet, heeft de organisator van o.a. Vlaanderens Mooiste eindelijk ook die ene blinde vlek op de lijst ingevuld: “Een profwedstrijd in Limburg, dat ontbrak nog op onze kalender”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “We kijken enorm uit naar Pinkstermaandag en zijn blij dat stad Hasselt deze klassieker mee zal ondersteunen. Net als in tal van onze andere wedstrijden gaan we nu in de Ronde van Limburg de samenwerking aan met de provinciehoofdstad als startplaats en dat is voor ons een belangrijk engagement dat bijdraagt aan de uitstraling van de wedstrijd.”

Een samenwerking voor 3 jaar, dat is waar stad Hasselt voor tekent. “De Ronde van Limburg kent een rijke traditie”, zegt Burgemeester van Hasselt, Steven Vandeput. “Die traditie willen we als stadsbestuur onderstrepen. We hopen om samen met Flanders Classics deze klassieker en onze stad als sport – en belevingsstad terug op de kaart te zetten.”

“Met de komst van de Ronde Van Limburg naar Hasselt versterken we onze positie als een echte sportstad” vertelt schepen van Sport Habib El Ouakili trots. “Het is een fantastische stimulans voor de wielersport in onze stad. Samen kunnen we deze Ronde van Limburg laten uitgroeien tot een echte klassieker.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is