Project Tennisclub Tenkie ontvangt 489.566 euro Vlaamse subsidie

Door Steven Vandeput op 6 juli 2020, over deze onderwerpen: Hasselt

Vlaams minister van Sport Ben Weyts kent dit jaar 5 miljoen euro investeringssteun toe aan 10 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten. Eén daarvan is het project van Tennisclub Tenkie waarvoor Vlaanderen 489.566 euro uittrekt. Hasselts burgemeester en Vlaams volksvertegenwoordiger Steven Vandeput is opgetogen. “Het toekennen van deze subsidies is hét bewijs dat er een sterk plan op tafel ligt. Hierdoor krijgen we er in Hasselt alweer een topsportaccommodatie bij.”

 

“De afgelopen vijf jaar investeerde Vlaanderen maar liefst 125 miljoen euro in sportinfrastructuur. Die investering was ook nodig wan vele sporthallen, sportcomplexen en zwembaden waren verouderd. Een jaarlijkse oproep naar private en publieke partners maakt dat we dit jaar zo’n 5 miljoen euro kunnen subsidiëren in tien projecten”, aldus Vlaams minister van sport Ben Weyts.

Ook TC Tenkie diende een projectaanvraag in. “Mét succes. De aanvraag ging over de uitbreiding van het Sportpark Kiewit Hasselt waarin TC Tenkie vzw investeert in een nieuwe topsport-tennishal met vier indoorcourts, drie nieuwe padelterreinen, een nieuw midi-tennisterrein, twee nieuwe petanquebanen, fitness, crossfit, dans en playerslounge.  Daarnaast worden ook nog de zes bestaande indoor tenniscourts vernieuwd en de 12 outdoor courts heraangelegd. In totaal ontvangt de vzw 489.566 euro. “Vlaanderen blijft gericht investeren en zet de inhaalbeweging in sportinfrastructuur verder. Ook de stad Hasselt springt op die kar. Sport moet toegankelijk zijn voor iedereen. Het doel is om méér en beter te kunnen sporten, in de breedte en in de diepte,” legt burgemeester Vandeput uit. “Het project dat TC Tenkie vzw indiende, heeft zijn doel duidelijk niet gemist en wordt dus gezien als één van de tien beste projecten waardoor ze de subsidie mogen verwachten.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is