Prinsenhof beschikbaar voor Hasseltse verenigingen

Door Steven Vandeput op 14 juni 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

Het Prinsenhof-kasteel in de Hasseltse deelgemeente Kuringen is vanaf nu gratis beschikbaar voor Hasseltse verenigingen. Na een grondige renovatie konden koppels al het jawoord geven op deze idyllische plek. Nu wordt er een extra invulling gegeven aan de locatie.

 

“Hiermee geven we het Prinsenhof terug aan de Kuringenaar en bij uitbreiding de Hasselaar. De mogelijkheden van dit gebouw zijn veelzijdig. Dat stellen we ter beschikking van de Hasseltse verenigingen”, opent burgemeester Steven Vandeput.

 

Nadat de stadsdiensten in 2018 gecentraliseerd werden in nieuwe stadhuis ’t Scheep stond het Prinsenhof grotendeels leeg. Om te vermijden dat het monumentale gebouw in verval geraakte besloot het stadsbestuur over te gaan tot grondige renovatiewerken én een nieuwe invulling.

 

“Zoals we beloofden in ons bestuursakkoord”, legt schepen Frank Dewael, bevoegd voor Facility, uit. “Sinds september 2021 kunnen koppels gebruik maken van de prachtige locatie om er in het huwelijk te treden. Nu verbreden we de invulling van de locatie en willen we Hasseltse verenigingen, die een socio-economisch doel hebben, de mogelijkheid geven om occasioneel de vergaderruimtes in het Prinsenhof gratis te huren.”

 

Het is niet de bedoeling dat verenigingen het Prinsenhof gebruiken als vaste uitvalsbasis. Ook voor bijvoorbeeld fuiven, feestjes of babyborrels wordt de locatie niet opengesteld. Wél kunnen verenigingen er bij gelegenheid bijvoorbeeld vergaderen, opleidingen geven of teambuildings organiseren.

Er zijn 3 verschillende ruimtes die elk apart of samen gehuurd kunnen worden.

 

“De capaciteit van de ruimtes varieert van 6 tot 25 personen”, gaat schepen Dewael verder. “De nodige technische voorzieningen om een digitaal luik aan de activiteit toe te voegen zijn ook voorhanden, zoals WIFI en TV-schermen met HDMI-aansluiting.”

 

“Het Prinsenhof is sinds de renovatie een nieuw pareltje in Hasselt. Uiteraard willen we dat de Hasseltse verenigingen hier mee van kunnen genieten. Het gebruik moet wel kaderen in de professionele activiteiten van de vereniging”, besluit burgemeester Steven Vandeput.

 

Elke aanvraag kan online ingediend worden via www.hasselt.be/reservatie-prinsenhof en wordt gecontroleerd op de voorwaarden en de beschikbaarheid.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is