Politie Limburg Regio Hoofdstad neemt 9 elektrische wagens in gebruik

Door Steven Vandeput op 3 juli 2021

De politie Limburg Regio Hoofdstad kocht 9 Volkswagens ID3 aan. De voertuigen worden vanaf vandaag gebruikt door de wijkpolitie van Hasselt en Lummen.

De voertuigen van de wijkdiensten van de politie Limburg Regio Hoofdstad waren dringend aan vervanging toe. De politiezone koos ervoor om voor het eerst elektrische voertuigen aan te kopen. “Als politiezone hebben wij een maatschappelijke voorbeeldfunctie,” zegt burgemeester en voorzitter van het politiecollege Steven Vandeput. “De aankoop van deze elektrische wagens is de eerste stap in de vergroening van het wagenpark van onze politiezone.”

Volkswagen ID3

De politiezone koos voor Volkwagens ID3. Het is voor het eerst dat dit type voertuig in België wordt omgebouwd tot een politievoertuig met striping, zwaailicht en een sirene. De voertuigen hebben een rijbereik van 420 kilometer, ideaal voor de wijkinspecteur dus!

Er werden in totaal 9 wagens aangekocht, goed voor een totaalbedrag van 420.000 euro. “De wijkinspecteurs van Hasselt nemen 6 wagens in gebruik, 3 stuks nemen we vandaag mee naar het wijkkantoor van Lummen,” zegt burgemeester Luc Wouters.

Toekomst

Ook in de toekomst blijft de politie Limburg Regio Hoofdstad inzetten op milieuvriendelijke wagens. Eind dit jaar worden er 3 elektrische voertuigen geleverd voor de wijkpolitie in Diepenbeek en 2 voor de inspecteurs in Halen.

Aan alle kantoren van de politiezone worden, gelijktijdig met de ingebruikname van de elektrische voertuigen, laadstations geplaatst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is