Police Drone Day

Door Steven Vandeput op 15 september 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad organiseerde op dinsdag 14 september voor het eerst een Police Drone Day op het oudste vliegveld van België, Aero Kiewit. Dit uniek evenement is tot stand gekomen door een noodzaak aan uitwisseling van expertise en informatie tussen de politiediensten onderling en tussen de verschillende hulpverleningsdiensten.

 

Sinds 1 maart 2021 beschikt de politie Limburg Regio Hoofdstad over een eigen droneteam met 6 piloten. Het team ondersteunt de collega’s op het terrein bij opdrachten waarbij de inzet van een drone nuttig kan zijn. De politiezone is ervan overtuigd dat politiezones mee moeten met alle technologische evoluties. Het inzetten van drones is een perfect voorbeeld van hoe technologische snufjes ervoor kunnen zorgen dat politiekorpsen beter en efficiënter kunnen werken.

 

Veel politiezones zien ondertussen de meerwaarde van een eigen droneteam in. Maar tijdens de voorbereidingen lopen deze zones regelmatig op hetzelfde vast waardoor er werd vastgesteld dat er dringend nood was aan een uitwisseling van informatie en expertise. Daarom nam de politie Limburg Regio Hoofdstad het initiatief om de allereerste Police Drone Day te organiseren.

 

Vandaag krijgen de politiezones en partners de kans om elkaar te ontmoeten op een unieke locatie, namelijk het oudste vliegveld van België, Aero Kiewit. Politiezones die reeds over een eigen droneteam beschikken, brengen hun toestellen en apparatuur mee zodat er demonstraties uitgevoerd kunnen worden en ervaringen uitgewisseld. Politiezones en andere hulpverleningsdiensten die (nog) niet over een droneteam beschikken, kunnen de nodige informatie verzamelen voor een eventuele opstart.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is