Minister Weyts investeert bijna 800.000 euro in Hasseltse scholen

Door Steven Vandeput op 29 november 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 756.578 euro in vier verschillende Hasseltse scholen. “Een optimale onderwijsinfrastructuur is cruciaal voor de kwaliteit van ons onderwijs. Wij zijn verheugd dat onze minister blijft investeren in Hasselt,” zegt burgemeester Steven Vandeput.

 

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Hasselt ten goede.

Minister Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 756.578 in scholen in Hasselt. De hoofdbrok daarvan gaat naar Vrije Basisschool Tuinwijk. Daar wordt liefst 568.825 euro geïnvesteerd bovenop de 2,1 miljoen die Vlaanderen eerder al toekende om het aanpalende klooster om te bouwen tot volwaardige klaslokalen.

 

Groei

 

“Onze stad groeit en zeker de Heilig Hartwijk kent een serieuze verjonging waardoor meer ruimte voor de basisschool een must is”, verduidelijkt burgemeester Steven Vandeput. “Het is voor ons als stadsbestuur van cruciaal belang dat kinderen in de nabijheid van hun thuis ook naar school kunnen gaan. We zijn blij dat de minister ons in die visie steunt.”

 

Energierfactuur

 

“Bovendien vergroten deze investeringen niet enkel het comfort van de kinderen en leerkrachten maar leiden ze op termijn ook tot een besparing op de energiefactuur. Daardoor zullen er uiteindelijk meer financiële middelen overblijven om terug te investeren in de ontwikkeling van de kinderen,” besluit Vandeput.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is