Minister Weyts investeert bijna 300.000 euro in school Kindsheid Jesu Hasselt

Door Steven Vandeput op 4 mei 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert bijna 300.000 euro in Kindsheid Jesu in Hasselt. “Wij bouwen zo verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen.” zegt Weyts. Hasselts burgemeester Steven Vandeput verwelkomt de upgrade van Kindsheid Jesu. “De onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze schoolinfrastructuur, ook in Hasselt. Hierdoor kunnen we in onze stad hoogstaand onderwijs blijven aanbieden.”

 

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts drie miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Hasselt ten goede.

 

Sanitair

 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 278.928,56 in Kindsheid Jesu in Hasselt. Concreet gaat het om de renovatie van de toiletten binnen het bestaand schoolgebouw. “Het belang van goede sanitaire omstandigheden is het laatste jaar heel duidelijk geworden. Willen we onze leerlingen op een veilige en gezonde manier naar school laten gaan dan hoort daar een goed uitgeruste en moderne sanitaire installatie bij. Die pakken we nu met Vlaamse steun aan,” toont burgemeester Vandeput zich tevreden met de aanzienlijke investering.  

“We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is