Minister Weyts creëert 25 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs De Berk

Door Steven Vandeput op 27 oktober 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

laams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 295.458 euro in het buitengewoon onderwijs De Berk in Hasselt. Daarmee creëert hij 25 extra plaatsen. “De Berk levert bijzonder goed werk op vlak van buitengewoon onderwijs. We zijn blij dat onze minister de uitbreiding van de school ondersteunt,” zegt burgemeester Steven Vandeput.

 

De infrastructuurmiddelen komen uit een projectoproep die Weyts net voor de zomer lanceerde om scholen op korte termijn bijkomende capaciteit te bieden voor kinderen met type 2, 3 of 9, wanneer die scholen minstens 7 extra leerlingen opnemen. Daarnaast zet Weyts ook in op de bouw van gloednieuwe scholen om extra plaatsen in de klas te realiseren. “We doen ongeziene inspanningen om voor elk kind een kwaliteitsvolle plaats in het onderwijs te garanderen”, zegt Weyts. “Het buitengewoon onderwijs is soms ook gewoon de beste plaats voor heel wat kinderen.”

 

Op korte termijn neemt Vlaanderen snelle initiatieven om extra plaatsen te creëren. Via een recente oproep investeert Vlaanderen nu 5 miljoen euro, specifiek gericht naar scholen die minstens 7 kinderen met type 2, 3 of 9 opvangen. Ook voor buitengewoon basisonderwijs De Berk in Hasselt is dit goed nieuws. Dit schooljaar komen er 25 extra plaatsen bij. “De Berk is een begrip in het Hasselts onderwijslandschap. Met hun specifieke aanpak leveren ze prachtig werk. Het is dan ook uitstekend dat minister Weyts aan hen denkt bij deze nieuwe investeringsgolf,” aldus burgemeester Steven Vandeput.

 

Daarnaast zijn er structurele maatregelen zoals een snelle procedure om extra mobiele units te zetten of de klassieke infrastructuurmiddelen die voor extra capaciteit zorgen. Voor het eerst heeft de capaciteitsmonitor ook specifieke aandacht voor het buitengewoon onderwijs. We geven prioriteit aan deze doelgroep om op middellange termijn 1.000 extra plaatsen te creëren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is