Minister Demir voorziet 54.843 euro voor energiebesparende maatregelen in Hasselt

Door Steven Vandeput op 28 november 2019, over deze onderwerpen: Hasselt

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt 54.843 euro vrij voor ledverlichting in de Sporthal Rapertingen en het isoleren van het administratief gebouw in het sportcentrum Kiewit. “De uitdagingen op vlak van klimaat en energie zijn groot. Als stadsbestuur moeten we ons steentje daaraan bijdragen. Dat onze N-VA-minister mee geld op tafel legt, komt onze inwoners ten goede.”, zegt burgemeester Steven Vandeput.

 

“Als we de energietransitie willen realiseren, moeten de bevolking, ondernemingen en de overheid de handen in elkaar slaan. Als Vlaamse regering geven we lokale projecten met draagvlak bij de bevolking een duwtje in de rug”, zegt Vlaams minister voor Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir.

 

Via de campagne ‘overal stroomversnellers’ van de Vlaamse overheid kon Hasselt energie-investeringsprojecten indienen die konden worden uitgevoerd in de stad. Via een online platform werden burgers vervolgens opgeroepen om te stemmen op hun favoriete project. Zodra minstens één procent van de inwoners van de gemeente een stem had uitgebracht op een project, kon de gemeente aanspraak maken op subsidies. “Voor Hasselt werd er zo liefst 54.843 euro vrijgemaakt.  Daarmee wordt ledverlichting in de Sporthal Rapertingen en het isoleren van het administratief gebouw in het sportcentrum Kiewit bekostigd. Uiteraard zijn we minister Demir daar dankbaar voor”, aldus burgemeester Vandeput.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is