Meer dan 250.000 euro Vlaams geld voor Buso KIDS in Hasselt

Door Steven Vandeput op 7 maart 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

BRUSSEL/HASSELT - Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 256.317 euro in Buso-KIDS in Hasselt. “We blijven investeren in de kwaliteit van ons onderwijs. Dus ook in de onderwijsinfrastructuur”, zegt Weyts. “Door deze Vlaamse investering in onze stad komt er nieuw ventilatiesysteem in de school. Dat kunnen we alleen maar toejuichen”, vult burgemeester Steven Vandeput aan.

 

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Hasselt ten goede.

 

Ventilatie

 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 256.317 in Buso KIDS in Hasselt. “Concreet gaat het om installatie van ventilatie type D met een centraal systeem. Dergelijke investeringen kunnen we alleen maar toejuichen. Zeker in de huidige tijdsgeest waar een goede luchtkwaliteit in onze klaslokalen van groot belang is,” aldus burgemeester Steven Vandeput.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is