De besturen van Kortessem en Hasselt kregen het mandaat van de beide gemeenteraden om de opportuniteiten van een mogelijke fusie onderzoeken. “Dat is een proces met vele facetten waar heel wat studiewerk bij komt kijken. Maar los van de cijfertjes en de wetenschappelijke studies, is de mening van onze inwoners natuurlijk van cruciaal belang. Beide gemeentebesturen dragen inspraak en betrokkenheid immers hoog in het vaandel. Nog een gemeenschappelijk kenmerk dat we kunnen afvinken. Daarom hebben we een enquête ontwikkeld die polst naar de visie van de Kortessemnaar en de Hasselaar op een fusie,” legt burgemeester Vandeput uit.

 

“De data die eruit zullen voortvloeien, zijn voor ons van goudwaarde. Hoe meer inwoners van Kortessem en Hasselt hun mening geven, hoe beter gedragen ons gezamenlijk verhaal uiteindelijk zal zijn. We hopen dan ook dat heel wat burgers even de tijd nemen om deze bevraging in te vullen,” aldus burgemeester Thijsen.

 

De speciale website www.hasseltkortessem.be die begin maart werd gelanceerd, is alvast een succes. “We proberen dat platform ook gestaag uit te bouwen met bijkomende informatie. Telkens er een nieuwe stap genomen wordt in het fusieproces, zal dat daar gecommuniceerd worden. Die webstek is dus dé plaats waar de inwoners terecht kunnen voor alle info omtrent de mogelijke fusie. Bovendien kunnen ze er ook heel gemakkelijk een vraag stellen. Op basis van de ingekomen vragen vullen we dan weer onze FAQ-pagina verder aan,” besluit Vandeput.

 

Je kan de bevraging invullen via www.hasseltkortessem.be/bevraging  of via de papieren enquête die aan De Nieuwe Hasselaar van april werd gehecht en in elke Kortessemse brievenbus werd gedropt.