Kerstverlichting wordt Valentijnsverlichting

Door Steven Vandeput op 28 januari 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

Op maandag 24 januari kreeg de Kerstverlichting, die sinds begin november van vorig jaar de stad Hasselt siert, een make-over. Met het oog op Valentijn worden aan de overspanningen hartjes gehangen. Aan de Molenpoort komt dan weer een groot hart. “Dit kadert perfect in de belevingsstad die Hasselt geworden is,” aldus schepen van Lokale Economie en Toerisme Rik Dehollogne en burgemeester Steven Vandeput.

 

“Hasselt evolueert steeds meer naar een belevingsstad. Als stadsbestuur verzorgen wij daarvoor een optimaal kader. Zo ook met de sfeerverlichting die sinds begin november onze stad siert. We kregen daarover tijdens de eindejaarsperiode heel wat positieve commentaren van de vele bezoekers en toeristen. Maar we beperken ons niet tot de Kerstperiode,” aldus burgemeester Steven Vandeput.

 

Toeristische campagne

 

“De verlichting is voorzien voor vier jaar. Dan gaat de focus natuurlijk breder. We startten al begin november met de eerste donkere dagen en dompelen de stad de hele winter onder in een gezellige sfeer. Dat duurt tot na Valentijnsdag. We werken voor de verlichting met thema’s. Onze toeristische campagne, Kerst en nu dus Valentijn. Aan de Molenpoort komt er nog een groot hart van zo’n twee op drie meter. Een leuke extra attractie waar koppeltjes mooie foto’s kunnen maken,” vertelt schepen van Lokale Economie en Toerisme Rik Dehollogne. “Bovendien linken we dit steeds met onze toeristische campagne ‘Hasselt, Smaakmaker Spraakmaker’ waarbij de icoontjes uit onze campagne worden uitgelicht. De verlichting betrekt het hele kernwinkelgebied en moet onze bezoekers een warm gevoel geven. Een opzet dat, gezien de vele leuke reacties die ik kreeg, nu al geslaagd is,” aldus nog Dehollogne.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is