Japanse Tuin breekt voor tweede jaar op rij bezoekersrecord

Door Steven Vandeput op 28 november 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

HASSELT –  Voor het tweede jaar op rij sneuvelt het bezoekersrecord van de Japanse Tuin. Liefst 122.188 bezoekers kwamen tussen 22 maart en 31 oktober een kijkje nemen in de grootste Japanse Tuin van ons land. “Een prachtig einde van een schitterend jubileumjaar waarin we het 30-jarig bestaan op gepaste wijze vierden,” vertelt een dolgelukkige schepen van Toerisme Rik Dehollogne.

 

In 2021 stopte de teller nog op 108.674 bezoekers, wat ook al het hoogste aantal ooit was. “Dat vorige record werd dit jaar dus verpulverd. Een extra van bijna 14.000 bezoekers is niet niks,” kadert Dehollogne. “We hebben met de hele ploeg enorm hard gewerkt om er een succesjaar van te maken. Uiteraard hebben we onze jaarlijkse activiteiten met uitschieters als het Hanami-kersenbloesemfestival (meer dan 30.000 bezoekers), de ‘Manga & Cosplay’ (3.122 bezoekers) en de Obon Nocturne & dag (4.028) die ook nu weer een grandioos succes waren. Daarnaast pakten we uit met speciale evenementen in het kader van 30 jaar Japanse Tuin zoals de Ukiyo-tentoonstelling, het pop-up restaurant, de spellendag, het bonsai-festival en de Japanse gevechtskunstdag. Bovendien hielp het zachte weer in oktober ook een handje. In de slotmaand kwamen er immers nog 18.000 bezoekers langs, een pak meer dan de 11.000 van vorig jaar. In 2021 dachten we dankzij corona al een topjaar te hebben beleefd. Dat die editie nu nog veruit verbeterd wordt, is ronduit schitterend,” is schepen Dehollogne duidelijk erg opgetogen met deze cijfers.

 

Toeristische parel

 

Burgemeester Steven Vandeput sluit zich hierbij aan: “Deze enorme belangstelling geeft veel voldoening aan alle medewerkers die zich dag in, dag uit inzetten om onze tuin in topconditie te houden. Het motiveert ons ook om te blijven investeren in deze toeristische parel. Want het is nu wel duidelijk: op 30-jarige leeftijd is onze tuin nog springlevend!”

De tuin gaat nu dicht om in maart 2023 de deuren weer te openen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is