Hondenbrigades LRH en CARMA slaan handen en poten in elkaar

Door Steven Vandeput op 15 maart 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

De hondenbrigades van de politiezones LRH en CARMA gaan samenwerken. Voortaan trainen ze samen en versterken ze mekaar bij evenementen of gevaarlijke interventies.

Het is voor het eerst dat de twee grootste politiezones van Limburg structureel samenwerken. Er was al langer een goed contact tussen de hondenbrigades van beide zones maar vanaf deze maand werken ze ook officieel samen. De hondenbrigade van CARMA telt drie politiehonden met begeleider, in LRH zijn ze momenteel met vijf.

Samen trainen

Vooreerst wordt er elke maand een gezamenlijke training georganiseerd. Beide teams kunnen van mekaar leren en expertise uitwisselen. Daarnaast krijgen ze de kans om op verschillende locaties, ook buiten de eigen politiezone, te trainen. Op maandag 14 maart vindt er alvast een gemeenschappelijke training plaats in een oud schoolgebouw in Houthalen-Helchteren.

Evenementen en gevaarlijke interventies

Maar ook op het terrein gaan beide brigades mekaar voortaan versterken. Bij grote evenementen zoals festivals of voetbalwedstrijden kan de bijstand van de andere politiezone ingeroepen worden. Extrema Outdoor wordt vermoedelijk het eerste evenement waarbij de hondenbrigade van LRH de collega’s van CARMA gaat versterken. Maar ook bij interventies waarbij er ernstig geweld gebruikt wordt, kan de hulp van de politiehonden van de andere zone gevraagd worden.

Toekomst

“Als deze samenwerking positief geëvalueerd wordt, gaan we zeker bekijken of we nog verder kunnen gaan,” zegt Steven Vandeput, voorzitter van het politiecollege van de politie LRH. “Beide politiezones zijn momenteel extra drugshonden aan het opleiden. Hierin zie ik bijvoorbeeld ook veel opportuniteiten. Ik ben ervan overtuigd dat beide politiezone door deze samenwerking nog efficiënter en professioneler kunnen werken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is