Hasselt Kermis en wekelijkse markt verhuizen in september

Door Steven Vandeput op 2 maart 2023, over deze onderwerpen: Hasselt

HASSELT –  Deze zomer starten de werken aan de Koning Boudewijnlaan in het kader van het Spartacusplan. Daardoor schuift Hasselt Kermis wat op richting stadscentrum. Ook de wekelijkse markt verhuist in september naar de omgeving rond het Molenpoortplein. “De wekelijkse markt en de kermis op een veilige manier organiseren en nog aantrekkelijker maken voor de bezoekers en vaste klanten blijft hierbij ons uitgangspunt,” vertellen burgemeester Steven Vandeput en schepen van Markten en Foren Rik Dehollogne.

 

In het tweede kwartaal van dit jaar wordt een trambusbaan aangelegd in de zone tussen het Kapermolen Zwembad en de Voorstraat. Daardoor moeten de wekelijkse markt en de kermis verhuizen. “Door de kermis deels op het Kolonel Dusartplein aan de binnenkant van de kleine ring te plaatsen, komen we een belofte na. We schuiven hierdoor de kermis immers dichter naar het stadscentrum. Een gedeelte van de attracties blijft wel nog op de Koning Boudewijnlaan, tot aan het zwembad, staan. We maken de kleine ring tussen het kruispunt met de Maastrichterstraat en het kruispunt met de Boudewijnlaan én de zone van de bushaltes tijdens de kermis verkeersvrij. Hierdoor vormt de kermis één, mooi aangesloten geheel. De terrassen van de aanpalende cafés worden opgesteld zoals dat nu al het geval is tijdens de wekelijkse markt,” legt schepen van Markten en Foren Rik Dehollogne uit.

 

Wekelijkse markt

 

“Doordat de kermis de plaats van de wekelijkse markt inneemt, zochten we ook daarvoor een mooie oplossing. Op 12, 15, 19, 22 en 26 september vinden de bezoekers hun markt terug rond het Molenpoortplein, het Verbindingsplein, de Stokerijstraat en een gedeelte van de Gelatineboulevard. Ook de markt blijft dus prominent aanwezig in de Hasseltse binnenstad waardoor ze maximaal bereikbaar blijft voor bezoekers en vaste klanten,” aldus nog Dehollogne.

 

“Voor de vele marktkramers die nu een vaste locatie hebben op het Kolonel Dusartplein pakken we uit met een uitgebreide communicatiecampagne. Vanaf deze zomer zetten we al onze communicatiekanalen in om deze verhuis maximaal in de kijker te zetten. Zo zal iedereen zijn geliefde kraam ook op de nieuwe locatie gemakkelijk terugvinden. We zijn er bovendien van overtuigd dat de nieuwe locaties voor zowel de markt als de kermis extra opportuniteiten inhouden en een absolute meerwaarde kunnen betekenen voor de beleving in onze stad,” stelt burgemeester Steven Vandeput de marktkramers gerust.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is