Hasselaar kan ook terug zonder afspraak terecht op stadhuis

Door Steven Vandeput op 20 juli 2022, over deze onderwerpen: Hasselt

Vanaf maandag 25 juli 2022 kan de Hasselaar terug gewoon zonder afspraak terecht op het stadhuis ‘t Scheep aan het Limburgplein. Ook de formule mét afspraak blijft bestaan. “We streven naar maximale dienstverlening en minimale wachttijden. Daarom moesten we bijsturen,” aldus burgemeester Steven Vandeput en schepen Frank Dewael. Let op: men kan wel niet voor álle diensten en producten gewoon het stadhuis binnenwandelen.

 

“Voor sommige diensten en producten vragen we inderdaad nog wél om een afspraak te maken. Bepaalde zaken vereisen nu eenmaal een langere verwerktijd door de loketbediende. Ik denk daarbij aan de aanvraag voor een huwelijk. Maar de volledige lijst vindt iedereen duidelijk op onze website www.hasselt.be/zonderafspraak. Als we alles zonder afspraak zouden behandelen, wordt de wachtrij natuurlijk opnieuw terug veel langer. En dat is net wat we willen vermijden,” aldus Vandeput.

 

Maar de essentie is dus dat de Hasselaar voor kleinere, eenvoudige zaken terug zonder afspraak in het stadhuis kan passeren wanneer hem of haar dat goed uitkomt. “We merkten dat de wachttijden via het reservatiesysteem soms te hoog opliepen. Dat zorgde terecht voor frustratie bij de Hasselaar. Daarom sturen we bij en gooien we de deuren van het stadhuis gewoon weer open. Hiermee hopen we de wachttijden sterk terug te dringen,” legt schepen Frank Dewael uit.

 

Burgmeester Vandeput: “Door de coranapandemie werd ‘werken op afspraak’ de nieuwe standaard. Nu de virusbeheersing in een nieuwe fase is gekomen, passen we ook onze dienstverlening terug aan. Het leven is immers helemaal terug op gang gekomen en dat heeft ook gevolgen voor de vraag naar onze diensten en producten. De vraag naar bijvoorbeeld reispassen, kids-ID’s en rijbewijzen steeg plots weer enorm. Daardoor raakte de afsprakenkalender snel vol met wachttijden tot gevolg. Die zaken kunnen nu ook zonder afspraak.”

 

Vrij binnenlopen kan tussen 9u en 12u30 en tussen 13u30 en 16u30 (uitgezonderd vrijdagnamiddag). Uiteraard kan je voor élk product nog steeds gewoon een afspraak inboeken. Om te weten voor welke producten en diensten een afspraak noodzakelijk is, raadpleeg je best even op voorhand de website www.hasselt.be/zonderafspraak  

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is