Gezocht: 200 computerexperts voor cyberleger

Door Steven Vandeput op 29 augustus 2017, over deze onderwerpen: Veiligheid, Staatsveiligheid, Leger, Verandering
Toetsenbord

Om zich beter te wapenen tegen cyberaanvallen, investeert Defensie sinds vorig jaar ook in een eigen cyberdivisie. “Van de 92 medewerkers die onze militaire inlichtingendienst dit jaar mag aanwerven, zijn de meesten cyberexperts”, zegt minister van Defensie Steven Vandeput. Op termijn zullen er zowat 200 van die experts aan de slag zijn in het Cyber Security Operations Center (CSOC) op het militaire hoofdkwartier in Evere.

De cyberdivisie moet in eerste instantie militaire doelwitten verdedigen, zoals wapensystemen en communicatienetwerken, maar krijgt ook de middelen om terug te slaan na een aanval. Met een van de grootste cyberdiensten van het land zal Defensie haar expertise ook delen bij andere cyberincidenten.

Vaardigheden primeren

Selor, het selectiebureau van de federale overheid waarvoor Vandeput als minister van Ambtenarenzaken ook bevoegd is, en Egov Select moeten de cyberexperts voor Defensie zoeken. Om mensen met de nodige vaardigheden, zoals kennis van hacking, te vinden, kan soepeler worden omgesprongen met de diplomavereisten. "Defensie geeft de voorkeur aan profielen met technische kennis die meteen inzetbaar zijn. Via vorming en ervaring on the job kunnen die doorgroeien naar een specialistenfunctie", besluit Vandeput.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is