“Sinds begin dit jaar werden de inwoners tweemaal bevraagd via een uitgebreide enquête, werd een website gelanceerd die alle info bundelt, stond de fusie tweemaal op de agenda van beide gemeenteraden, verspreidden we een fusiekrantje met allerlei weetjes en achtergrond, brachten we boeiende verhalen van Hasselaren en Kortessemnaren, organiseerden we kennismakingswandelingen en gingen we samen de lucht in via een ballonvaart. Op zaterdag 18 november hielden we tenslotte nog een allesomvattende infosessie. Om maar te zeggen dat we niet over één nacht ijs gingen,” aldus beide burgemeesters.

 

“Bovendien werkten onze diensten achter de schermen keihard aan het finale document dat op de gemeenteraden ter stemming voorlag. De opportuniteiten voor de twee gemeenten werden in kaart gebracht, telkens met het belang van alle burgers in het achterhoofd. Dat resulteerde in een uitgebreid fusieplan. We hielden daarbij maximaal rekening met de bekommernissen die werden geuit in de verschillende burgerbevragingen, onder meer over de dienstverlening. Die zal bijvoorbeeld nog steeds blijven bestaan in beide gemeenten.”

 

“We zijn er van overtuigd dat een fusie voor zowel Kortessem als Hasselt de juiste keuze is. Een beslissing met het oog op de toekomst, zonder het specifieke verleden van de twee gemeenten te verloochenen of te vergeten. Deze fusie zal een duidelijke meerwaarde zijn voor al onze inwoners, of die nu in Grimmertingen of in Wolske wonen. Tijdens het fusietraject van het afgelopen jaar zijn we dan ook stilaan naar mekaar toegegroeid. Onze diensten leerden mekaar en hun inwoners beter kennen. Die informatie werd helemaal verwerkt in de fusieplannen. Alle burgers zullen daar nu de vruchten van kunnen plukken. Van Zammelen tot Kiewit en van Vliermaal tot Spalbeek.”

 

Meer info: www.hasseltkortessem.be

 

Onderwerpen