Met een goed zichtbaar en reflecterend huisnummer kan je cruciale tijd winnen in kritieke situaties. Daarom pakte de stad Hasselt in juni uit met een grootschalige campagne om het belang van duidelijke huisnummers in de verf te zetten. Met de slogan ‘Uw huisnummer of uw leven?’ bood het stadsbestuur alle Hasselaren een correct huisnummer aan. “Die campagne sloeg meteen aan,” vertelt burgemeester Steven Vandeput, ook bevoegd voor veiligheid.

 

Gemeenschapswachten

 

“In een tweede fase werden onze gemeenschapswachten ingezet. Bij huizen met een slecht zichtbaar huisnummer belden ze aan. Een overzichtelijke flyer bood de nodige uitleg en indien nodig hielpen ze met het plaatsen van de bestelling. Ook de wijkagenten deelden de flyers uit. Met succes. We gingen van acht aanvragen per dag naar 40. Sinds begin november zitten we op een constante van ongeveer 30 aanvragen per dag wat neerkomt op zo’n 200 aanvragen per week. De Hasselaar helpt duidelijk mee aan de veiligheid in onze stad,” looft de burgemeester zijn inwoners.

 

Elke Hasselaar

 

“Want zo’n goed zichtbaar huisnummer kan van levensbelang zijn. Tijdens een noodgeval telt immers elke seconde. De brandweer, ambulance of politie mag dan geen tijd verliezen met het zoeken naar de juiste woning of gebouw. Zeker ’s nachts hebben hulpdiensten problemen met de zichtbaarheid. Daarom willen we er met deze campagne voor zorgen dat élke Hasselaar beschikt over een perfect zichtbaar en reflecterend huisnummer. Dat streefdoel komt opnieuw wat dichterbij,” aldus nog de burgemeester.

 

Via het online webformulier www.hasselt.be/huisnummers kan iedereen die hiervoor nog niet de kans had het reflecterend huisnummer bestellen én vind je alle nodige informatie over het aanbrengen van het gloednieuwe en duidelijk zichtbare huisnummer.