Weyts investeert 1 003 078,49 euro in twee Hasseltse scholen

Door Steven Vandeput op 21 december 2019, over deze onderwerpen: Hasselt

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 1 003 078,49 euro in twee Hasseltse scholen. Het geld wordt gebruikt voor de renovatie van Blok F in Katholiek Onderwijs Hast en de vervanging van verwarmingsketels in de Gemeentelijke Basisschool van Kuringen. “Deze investering is heel welkom”, zegt burgemeester Steven Vandeput. “Vlak voor Kerst is dit heel goed nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten van beide scholen”.

 

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode een half miljard euro uit voor schoolinfrastructuur. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden.

Weyts heeft zo in de maanden november en december via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 105 miljoen geïnvesteerd in 185 schoolbouwprojecten. Het leeuwendeel – ruim € 80 miljoen – gaat naar grote werken, zoals volledige nieuwbouw. De overige € 24 miljoen gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken die bestaande schoolgebouwen moderniseren en duurzamer maken. Zo kunnen 40 scholen ook besparen op hun energiefactuur.

 

Wie wil investeren in onderwijskwaliteit, moet ook investeren in de kwaliteit van de gebouwen van ons onderwijs. Dat is precies wat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) doet.

Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 963 328,49 euro in Hast Katholiek Onderwijs voor de renovatie van blok F. In de Gemeentelijke Basisschool Kuringen wordt 39 750 euro geïnvesteerd voor de vervanging van verwarmingsketels.

“Hier is echt nood aan”, zegt Vandeput. “De school doet fantastisch werk, maar kan deze stevige financiële impuls zeer goed gebruiken. Goed nieuws voor de hele gemeente, dus”.

In totaal voorziet minister Weyts deze regeerperiode maar liefst een half miljard euro voor schoolgebouwen. “N-VA Hasselt is heel blij dat de minister ook denkt aan onze Hasseltse scholen”, besluit Vandeput.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is