Voor elke euro daling van het tekort, heft regering-Di Rupo drie euro aan nieuwe belastingen

Door Steven Vandeput op 16 december 2013, over deze onderwerpen: Belastingen, Federale begroting

"Het federale tekort neemt af met slechts 366 miljoen euro. Daartegenover heft Di Rupo 1 miljard euro aan nieuwe belastingen. Kamerlid en begrotingsspecialist Steven Vandeput schiet met scherp: “Van een belastingregering gesproken…"

Het federale begrotingstekort zal eind 2014 nog steeds ruim 8,9 miljard euro bedragen. Een afbouw van 366 miljoen euro is nog niet eens 0,1 procent van het bbp. Aan dit saneringsritme zou het begrotingsevenwicht bereikt worden in 2029. Bovendien wordt de afbouw van het tekort opnieuw gefinancierd met nieuwe belastingen. "Het is allemaal symptomatisch voor het begrotingsbeleid van deze regering", aldus Vandeput.

Sparend, werkend en ondernemend Vlaanderen werd door de regering-Di Rupo bijzonder hard getroffen, maar ziet zich voor die inspanning niet beloond met zelfs maar een beetje hoop op beterschap. "Slechts een derde van de weg is afgelegd, de rest wordt doorgeschoven naar een volgende regering, naar Vlaanderen en naar de volgende generatie", besluit Vandeput.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is