Negen ANPR-camera’s aan op- en afrittencomplex Hasselt-Zuid

Door Steven Vandeput op 21 december 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

Op maandag 20 december werden er aan het op- en afrittencomplex Hasselt-Zuid negen camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR) geplaatst.

 

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft negen nummerplaatherkenningscamera’s aangekocht die geplaatst werden aan het op- en afrittencomplex Hasselt-Zuid. Deze locatie was tot voor kort een blinde vlek in het ANPR-netwerk in de politiezone. Op de Kuringersteenweg en op de kleine ring van Hasselt werden er al eerder ANPR-camera’s geplaatst door de politiezone.

 

De locatie en de opstelling van de camera’s werd bepaald in samenspraak met de Stad Hasselt. “We waren het er allemaal over eens dat Hasselt-Zuid een cruciale locatie is in ons ANPR-netwerk,” zegt korpschef Philip Pirard. “Het is immers een belangrijke toegangspoort tot de stad. Daarnaast zorgt de nabijheid van de autosnelweg ervoor dat Hasselt-Zuid een interessante vluchtroute is voor criminelen.”

 

“Het stadsbestuur zet sterk in op veiligheid. Deze ingreep past daar perfect in. De aanwezigheid van deze ANPR-camera’s zal het veiligheidsgevoel van de Hasselaar en de bezoekers van onze stad alleen maar doen toenemen,” vult burgemeester Steven Vandeput aan. “Bovendien bleek de carpoolparking aan Hasselt-Zuid in het verleden vaak de startplaats van straatraces. Ook deze gevaarlijke praktijken kunnen we hiermee aanpakken.”

 

Voor het plaatsen van de ANPR-camera’s trok de politiezone een budget van 215.000 euro uit. “Aangezien Hasselt-Zuid een vrij grote en complexe site is, waren er maar liefst negen camera’s nodig om heel het gebied van nummerplaatherkenning te voorzien. Dit resulteerde uiteraard in een hogere kostprijs.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is