N-VA wil dat regering-Di Rupo nú maatregelen

Door Steven Vandeput op 14 september 2012, over deze onderwerpen: Economie, Federale begroting, Vlaamse begroting, Economie, Federale begroting, Vlaamse begroting, Economie, Federale begroting, Vlaamse begroting

Onze economie zal in 2012 krimpen met 0,1 procent en volgend jaar beperkt groeien met 0,7 procent, voorspelt het planbureau. Dit zou in 2013 leiden tot een begrotingstekort van bijna 5 miljard euro. 

N-VA-Kamerlid Steven Vandeput vraagt de regering daarom nú actie te ondernemen. “Voor de vakantie kregen we het ene jubelbericht na het andere. Maar vandaag stelt de regering alle beslissingen uit”, zegt Vandeput.

“De begroting 2012 moet nochtans op heel korte termijn worden aangepast met structurele maatregelen die ook in 2013 doorwerken. Als men nog langer wacht, wordt dit onmogelijk. Een duurzame verlaging van de overheidsuitgaven én structurele hervormingen zijn de enige juiste aanpak.”

Ter vergelijking: de Vlaamse begroting voor 2012 is sluitend en die van 2013 wordt deze maand al opgesteld. De regering-Di Rupo daarentegen schuift de begroting van 2013 voor zich uit. Zijn er misschien nog eens nieuwe belastingen op komst waarvan de burgers niet mogen horen voor 14 oktober?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is