Minister Steven Vandeput bij de Landcomponent

Door Steven Vandeput op 3 november 2014

Op 3 november 2014 bezocht minister Steven Vandeput, in zijn functie als minister van Defensie, de Landcomponent. In komende weken zal hij ook de andere componenten bezoeken. Deze bezoeken geven de minister een duidelijk beeld van de opdrachten en de capaciteiten van elke legeronderdeel.

Het bezoek aan de Landcomponent ging door in twee verschillende trainingscentra. In de voormiddag stelde de Medium Brigade in het Kwartier Leopold I te Leopoldsburg haar personeel en materieel voor. In de namiddag maakte de Minister kennis met de mogelijkheden van de Light Brigade in het trainingscentrum voor commando’s te Marche-les-Dames.

Tijdens verschillende statische en dynamische demonstraties krijgt de minister toelichting over de operationele capaciteiten van de Landcomponent. De minister ontmoette onder andere een peloton, operationeel op Piranha-pantservoertuigen in Leopoldsburg. In Marche-les-Dames zag hij een eenheid paracommando’s de rotsformaties bedwingen. Verder maakte de minister kennis met een steuneenheid waarvan militairen hun expertise tonen om in het kader van buitenlandse operaties de nodige middelen leveren.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is