Hasselt is de sjiekste stad van Vlaanderen

Door Steven Vandeput op 3 december 2021, over deze onderwerpen: Hasselt

HASSELT – ‘Wintersjiek in Hasselt’. Zo heet de eindjaarcampagne van de stad.  “Sjiek, dat is een typisch Hasselts woord dat onze stad mooi omschrijft. Gastvrij, warm, verrassend en vernieuwend”, aldus burgemeester Steven Vandeput. Dé blikvanger wordt ongetwijfeld ‘Waterlight Graffiti’, een internationaal gerenommeerd lichtkunstwerk waarvan Hasselt de Europese primeur krijgt.

 

De winter is traditioneel een topseizoen voor Hasselt. Heel wat bezoekers zakken af naar onze stad omwille van de onmiskenbare gezelligheid, de gastronomische adresjes, de unieke boetiekjes en hippe conceptstores. Daar speelt het stadsbestuur met deze nieuwste campagne extra op in. “We combineren sfeer, gezelligheid en beleving met enkele nieuwigheden. Dat moet voor zowel de Hasselaar als onze bezoekers uitmonden in een totaalbeleving,” vertelt een fiere burgemeester Vandeput.

 

Europese primeur

 

Hasselt pakt uit met de klassiekers: gezellige koopzondagen, prachtige eindejaarsverlichting, interactieve etalages en de KunstRoute. Maar dé blikvanger is ‘Waterlight Graffiti’ van Antonin Fourneau. Deze Franse kunstenaar gooit al jaren hoge ogen met zijn kunstwerk dat oplicht door interactie met het publiek. “Het past perfect bij ons thema ‘Wintersjiek in Hasselt’. Internationale uitstraling én interactie met het publiek dat zelf aan de slag kan. Het kunstwerk werd al tentoongesteld in Azië en Amerika maar Hasselt krijgt de primeur in Europa,” zegt Vandeput.

Hoe werkt het? Op een enorme muur van ledlampjes, die oplichten als ze in contact komen met water, kan het publiek zich uitleven. Met een verstuiver of natte vinger kunnen ze zo schilderen met licht en zelf graffitikunst maken. Het kunstwerk is dagelijks te bezichtigen bij Visit Hasselt, op de Grote Markt of op het Verbindingsplein aan de Blauwe Boulevard. Telkens tussen 14u en 18u.

Vrijdag 3 december - 17 december : Visit Hasselt
Vrijdag 17 december - 31 december : Grote Markt
Vrijdag 31 december - 9 januari : Holiday Inn Hasselt

 

KunstRoute

 

Verder zet Hasselt haar gloednieuwe KunstRoute extra in de kijker. “Het is een blikverruimende wandeling langs onze indrukwekkende streetartwerken, illustraties, beeldende kunst en kunstzinnige hotspots. Maar er is natuurlijk ook dé architecturale parel van Limburg: Z33, het gloednieuwe Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur én een absolute must voor elke kunstliefhebber. Voeg daarbij nog onze kunst in de publieke ruimte zoals ‘Batapillo’ van Panamarenko, het ‘Waterpad’ van Piet Stockmans en onze diverse kunstateliers en je komt automatisch bij de conclusie: Hasselt is de sjiekste stad van Vlaanderen,” besluit schepen van Toerisme Rik Dehollogne.

 

Meer info: www.visithasselt.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is