Ford Genk: N-VA leeft mee met duizenden getroffen gezinnen

Door Lies Jans op 25 oktober 2012, over deze onderwerpen: Activering, Economie, Ondernemen, Werk zoeken en werkloosheid, Werken

De sluiting van Ford Genk treft heel Limburg en ook heel Vlaanderen.

Vlaams parlementslid Lies Jans (N-VA) heeft het over een pikzwart moment. "Ford Genk is een begrip in Limburg. Achter die 10 000 werknemers van de Fordfabriek en van de toeleveranciers zit ook telkens een gezin. De sluiting zal bijna 1 op 25 Limburgse jobs raken."

De Forddirectie negeert de besparingsinspanningen van de werknemers en breekt haar woord ten aanzien van de Vlaamse overheid die ook hier al vele inspanningen heeft geleverd. De directie van Ford is de werknemers en de Vlaamse overheid meer dan ooit een uitleg verschuldigd.

Ondertussen mag Limburg en Vlaanderen niet bij de pakken blijven zitten. Vlaams minister voor Werk Philippe Muyters engageert zich om echt alles op alles te zetten om zoveel mogelijk werknemers aan een nieuwe job te helpen. N-VA-Kamerlid Steven Vandeput vraagt dat de regering-Di Rupo nu eindelijk eens wakker schiet en zorgt voor een betere competitiviteit van onze economie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is