Europa geeft België opnieuw een dramatisch rapport

Door Steven Vandeput op 5 november 2013, over deze onderwerpen: Staatsschuld, Federale begroting, Zesde staatshervorming

De Europese Commissie heeft België alweer een dramatisch rapport gegeven.

"Noch qua begrotingsdoelstelling, noch qua structurele inspanningen, noch qua schuldgraad komt de ploeg van Di Rupo haar afspraken met Europa na", legt N-VA-Kamerlid Steven Vandeput uit.

De resultaten voor dit land zijn dramatisch. De regering wil in deze legislatuur amper een derde van het initiële tekort wegwerken en zelfs daar lijkt ze niet in te slagen.

"Twee derde van het initiële tekort komt op het bord van de volgende regering na de verkiezingen. En van die factuur wordt nog een deel doorgeschoven naar Vlaanderen via de bijzondere financieringswet en de zesde staatshervorming", zegt Vandeput.

Intussen beginnen de sanering van de overheidsfinanciën, het herstel van de competitiviteit en de impact van structurele hervormingen in enkele Europese landen vruchten wel af te werpen. "Terwijl de rest van Europa herstel ziet, blijft België achter. Deze regering is stilaan de schaamte van Europa."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is