Bart De Wever herkozen als voorzitter N-VA

Door Steven Vandeput op 15 november 2014

Huidig voorzitter Bart De Wever begint aan een nieuw mandaat als partijvoorzitter. Hij haalde 91 procent van de stemmen. Tot 10 november konden de N-VA-leden per brief of via het internet hun keuze maken tussen Geert Vertongen en Bart De Wever. De helft van de meer dan 40.000 stemgerechtigde leden deed dat ook.

De Kiescommissie telde de uitgebrachte stemmen en maakte het resultaat bekend op de partijraad van 15 november. Met 91 procent van de stemmen werd Bart De Wever in de eerste ronde herkozen als N-VA-voorzitter. Geert Vertongen eindigde met 9 procent van de stemmen.

Bart De Wever bedankte de N-VA-leden voor hun vertrouwen en bedankte ook zijn tegenkandidaat Geert Vertongen: “Geert heeft een waardige campagne gevoerd. Hij bracht ook een aantal terechte bekommernissen onder de aandacht die ik verder zal uitwerken.”

Stabiliteit en continuïteit
Verder blikte De Wever vooral naar de toekomst. “We zijn een partij die opnieuw in volle verandering zit. Een partij ook die haar programma nu in beleid moet omzetten en daarvoor langs verschillende zijden wordt belaagd. Nu hebben we als partij nood aan stabiliteit en continuïteit. We mogen onze talenten niet opbranden vooraleer ze zich kunnen bewijzen. Maar ik kan u geruststellen: ik ben niet van plan voor eeuwig voorzitter te blijven.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is